Hockeyklubbens stöd till cancersjuka – över 300 000 kronor till forskning

Malmö Redhawks tredubblade insamlingen från i fjor: "Det är fantastiskt"

MALMÖ. Förra året samlade Malmö Redhawks in över 100 000 kronor under Movember. I år summerar klubben bidraget till hela 305 810 kronor.

Av
Andreas Holm

– Att vi nära nog tredubblat det insamlade beloppet jämfört med i fjol är fantastiskt och det visar på hur långt vi kan nå när vi gör saker tillsammans med våra partners, säger Jens Hemström, Malmö Redhawks marknads- och försäljningschef i ett pressmeddelande.

För tredje året i rad tog SHL-klubben Malmö Redhawks upp kampen för mäns hälsa och visa sitt stöd för forskningen mot testikel- och prostatacancer. Under november månad, Movemeber, rivstartade klubben kampanjen med att krossa det tidigare världsrekordet i antalet rakningar. På Malmö Live renrakade barberare från the Barber hela 304 män, en rejäl förbättring av det tidiga rekordet på 160 stycken.

– Vi hade som mål att ta det gamla rekordet med bravur och satsade högt på 250 rakningar. Att vi nådde 304 stycken är helt fantastiskt, säger Ricard Larsson från the Barber.

När månaden och Movember summerats har Malmö Redhawks samlat in hela 305 810 kronor till Movember Foundation.

– Vi är väldigt stolta över hur vi har lyckats sprida medvetenhet om denna hemska sjukdom och samlat in pengar för att stötta forskningen, säger Jens Hemström i pressmeddelandet.

Publicerad 05 December 2017 10:13