Gratis broddar till alla över 65 år

Hörby kommun vill förhindra fallolyckor

HÖRBY.

Hörby kommun har beslutat att alla över 65 år som är folkbokförda i kommunen ska få gratis halkskydd. Dessa delas ut under fyra tillfällen i december.

Av
Anja Degerholm

– Det är en billig hälsoförsäkring. Kan vi förhindra att någon enda äldre halkar och skadar sig, så är det värt vartenda öre. Den som känner sig säkrare när det är kallt och halt, kommer säkert att röra sig ute mer. Frisk luft och motion är en viktig hälsofaktor, säger socialchefen Eva Klang Vänerklint.

Den som önskar gratis broddar kan antingen bege sig till kommunhusets reception torsdag den 7 december klockan 14–16, fredag den 8 december klockan 10–12 eller torsdag den 14 december klockan 14–16. Det ges även tillfälle att hämta halkskydd på Källhaga, i stora entrén tisdagen den 12 december klockan 14–16. Arbetsterapeuter och sjukgymnaster från kommunen finns då på plats för att dela ut broddarna. Den som inte själv kan ta sig till kommunhuset eller Källhaga på de utsatta tiderna, kan antingen skicka ett ombud eller vända sig till personalen i kommunhusets reception.

– Det är ytterligare en satsning på folkhälsa och att stärka våra äldres fysik så att de kan hålla sig så pigga och friska som möjligt, säger Eva Klang Vänerklint.

Publicerad 05 December 2017 09:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen