En person till sjukhus efter krock med lastbil

Väg 24 avstängd efter olycka på morgonen

TYRINGE. Väg 24 har stängts av efter en olycka mellan en lastbil och personbil. En 54-årig man har förts till sjukhus.

– Det var en kraftig kollition på vägen mellan Röke och Hörja, strax fyra kilometer söder om Röke. En person fick föras med ambulans till Helsingborgs lasarett, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral.

Personbilen är i behov av bärgning medan lastbilen har kunnat flyttas bort från vägen. En del trafikstörningar kan förekomma under arbetet.

– Trafiken dirigeras om av trafikverkets personal. Polisen är klara och har lämnat platsen, säger Stephan Söderholm.

Enligt Trafikverket är vägen avstängd och trafiken leds om via väg 108 och 21. En första prognos, då arbetet beräknas vara klart, är ställd till klockan 11.

* * *

På morgonen har fler olyckor inträffat. I Höör, i höjd med Jularp, kolliderade tre personbilar strax efter 06.30 på tisdagens morgon. Minst en av bilarna behöver bärgas och enligt polisen är det oklart om någon person behövt föras till sjukhus.

– Polispatrullerna på plats varnar för extremt halt väglag i området. Kör försiktigt, säger Stephan Söderholm.

Även i Staffanstorp, på Östra Särslövägen i Nordanå rapporteras halka och flera bilar var tidigt i morse, vid 05.50-tiden inblandade i en olycka.

– En bil körde in i mitträcket och flera andra bilar fick punktering till följd av flera bildelar som lossnade från den första bilen. En person klagade på nacksmärtor men det finns ingen uppgift om någon förts till sjukhus i nuläget, säger Stephan Söderholm.

Vägen fick stängas av i båda riktningar för att bärga flera bilar från platsen. Trafiken flöt på som vanligt vid 7-tiden.

Publicerad 05 December 2017 06:28