Byggde om alla förskolor efter pedofilavslöjandet

KRISTIANSTAD. För drygt två år sedan avslöjades en 40-årig man ha förgripit sig på ett tjugotal barn i Kristianstad. Som en konsekvens har nu samtliga förskolor i Kristianstad byggts om, rapporterar SVT Skåne.

I augusti 2015 uppdagades det att en 40-årig barnskötare som arbetade i kommunens vikariepool förgripit sig på ett tjugotal barn under arbetet. Mannen hade under sin tid arbetat på sammanlagt 26 olika förskolor.

40-åringen dömdes i december för våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande och barnpornografibrott.

– Jag tror det kom som en chock för oss alla. Vi blev lite ställda men fick bra information och tvingades vara handlingskraftiga, säger Anna Niklasson, chef på en av de förskolor där mannen arbetade, till SVT Skåne.

Brotten ägde oftast rum i samband med blöjbyten, han fotograferade även övergreppen med sin mobiltelefon. Det har lett till konsekvenser för förskolorna i Kristianstad. Toaletterna har försetts med fönster för att öka insynen och skötborden har flyttats till mer synliga platser. Dessutom har det införts ett förbud av privata mobiltelefoner som låses in under arbetstiden.

Publicerad 05 December 2017 10:44