Mobil fartkamera ska stoppa fartsyndare

”Syftet med kameran är inte att bötfälla”

SVEDALA. Polisen i Svedala, Vellinge och Trelleborg har blivit med mobil fartkamera. Syftet med kameran är att sänka medelhastigheten i utsatta områden.

Lokalpolisområdet har lånat in kameran från trafikgruppen och kommer efter hand att inventera behovet av var och när fartkameran behöver användas.

– Vi utgår ifrån vilka behov vi ser och vilka rapporter vi får in. Generellt sett kan jag säga att det är i områden kring skolor som allmänheten upplever mest problem med höga hastigheter. Det gäller i alla de tre kommunerna, säger Nena Ermin som är kommunpolis i Svedala.

Mobila fartkameror har funnits i polisområde syd tidigare, men det är först nu som en polis på Söderslätt har utbildats i hanteringen av dem.

Nena Ermin ?understryker att kameran inte kommer att ersätta polisens kontinuerliga trafikkontroller. De kommer att fortgå parallellt med kamerans mätningar.

 – Syftet med den mobila fartkameran är inte att bötfälla personer, utan att sänka medelhastigheterna. Kameran kommer att vara synlig och föregås av tydlig skyltning, säger Nena Ermin.

Publicerad 21 November 2017 06:00