Havredrycksföretaget Oatly ska nyanställa

Räknar med att producera 100 miljoner liter per år innan 2020

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

LANDSKRONA. Oatly har växt från 119 anställda till 160 på drygt ett år. Innan 2020 räknar företaget med att producera 100 miljoner liter per år. För att förverkliga målet ska stora investeringar göras i fabriken.

– I och med att vi nu ökar vår kapacitet så kommer vi rekrytera ännu fler. Vi är på en punkt där vi helt enkelt har svårt att hinna med att producera i takt med efterfrågan, säger platschefen Martin Jönsson till tidningen Magasinet.

Två nya produktionslinjer ska dras igång. Dessutom ska en ny diskcentral, processutrustning och lager komma på plats.

– Senaste utbyggnaden blev klar i december 2016. I december i år kommer vi få ytterligare 3 000 kvadratmeter fabriksyta med vår nya process- och lagerlokal. Med de två nya linjernas kapacitet kommer vi att kunna flytta hem en hel del produktion som tidigare legat i utlandet och det känns så klart positivt, säger Martin Jönsson.

En titt i bolagets ekonomi visar att Oatly AB går mycket bra. För fem år sedan låg omsättningen på cirka 200 miljoner kronor.?Förra året hade den stigit till över 476 miljoner kronor. På två år har antalet anställda mer än fördubblats.

– Vårt läge nära motorvägen gör transporter till och från anläggningen smidiga. Vi har också ett nära och väl fungerande samarbete med Landskrona stad och andra lokala aktörer och grannar. Det gör att vi kan lägga vår kraft på att växa och utveckla produkter som bidrar till bättre hälsa och bättre klimat.

Publicerad 21 November 2017 06:00