Vännen sörjer Rikard Wolffs bortgång: ”Hans skor kommer aldrig gå att fylla”

Av
Ida Asplund Ådahl

SKÅNE/SVERIGE. Den folkkäre skådespelaren och artisten Rikard Wolff är död. Kabarét-profilen Albin Ganovic minns både en mentor och vän.

– Han var en stor personlighet som var oerhört hjälpsam mot unga som är på väg in i branschen, säger han.

Rikard Wolff har gått bort efter en tids sjukdom. För Albin Ganovic, känd för Cabaret Candy Club, var Wolff under de senaste åren lite av en mentor.

– Han var oerhört hjälpsam och hörde av sig då och då och undrade hur det gick med saker och ting, säger Albin Ganovic och berättar att de fick kontakt via en tidningsartikel.

– I en intervju svarade jag på frågan vem jag skulle vilja höra sommarprata. Mitt svar var Rikard Wolff. Senare ringde Rikard upp och tackade för att jag hade svarat som jag hade gjort.

I fjol stod de båda tillsammans på scen på HX-festivalen och senare möttes de på Malmö Pride, för vilken Albin Ganovic är general.

– Det var mitt största krav, att Rikard Wolff skulle bokas till Malmö Pride. Han var en sådan viktig röst, för mänskliga rättigheter och för olika sexualitet.

– Han har alltid varit en idol och förebild. Jag känner igen mig i hans relation till kärlek. Han har lite banat väg för det liv jag ska leva. Som artist och skådespelare har han lämnat efter sig ett par skor som aldrig kommer gå att fylla.

Rikard Wolff blev 59 år gammal och hyllades både för sitt artisteri och skådespeleri.

Publicerad 18 November 2017 00:00