Söner hotade halal-slakta sin mamma för att hon ville träffa en man

Åtalas tillsammans med pappan för flera grova brott

MALMÖ. Mamman och pappan har varit separerade under flera år, men aldrig tagit ut skilsmässa. När mamman startar en profil på en dejtingsajt blir både pappan och de vuxna sönerna rosenrasande, misshandlar mamman och säger att hon ska släpas i håret och halal-slaktas. I går åtalades de i Malmö tingsrätt.

Det var i slutet av oktober som den 46-åriga kvinnan kom in till akuten med synliga skador i ansiktet. Hon berättade att hon blivit misshandlad av sin make och deras två vuxna söner.

Tillsammans med maken har kvinnan fyra barn varav två fortfarande bor hemma. Kvinnan och mannen har dock varit separerade under många år även om de inte formellt skiljt sig.

Enligt kvinnan ska bråket uppstått då sönerna upptäckt att hon skapat en profil på en dejtingsajt.

Tillsammans med sin pappa ska de ha kommit hem till mamman och de två yngre syskonen i syfte att förmå mamman att ta bort profilen, samt att radera bilder från Facebook, som männen ansåg vara allt för avslöjande och att likställa med porrbilder. Mamman ska på dessa bilder varit iklädd shorts och linne en varm sommardag.

Vid besöket ska sönerna och maken utdelat flera slag och sparkar mot mamman och samtidigt hotat med att hon borde dras runt på stan och sedan halal-slaktas. Även lillasystern ska hotats med samma behandling.

”Du ska släpas i håret och spottas på, en mamma med fyra barn som hänger ut sig på nätet är en skam” ska maken, sagt, enligt mamman.

Nu åtalas de tre männen för flera olika brott, däribland misshandel, ofredande och olaga hot. Pappan misstänks även för övergrepp i rättssak.

Männen erkänner att de pressat mamman om bilderna och dejtingprofilen, men nekar till brott.

Publicerad 18 November 2017 07:59