Skånes Djurpark prisas på internationell gala

”Otroligt stort för oss”

ORLANDO/HÖÖR. I sällskap av världskända temaparker som bland annat Disney Park i Orlando, Luna Park i Sydney och Ferrari World i Abu Dhabi, stod Skånes djurpark som nominerad vid branschens egen Oscarsgala ”Brass Ring Awards”. Och skåningarna gick inte tomhänta hem. Under onsdagskvällen prisades de i samtliga kategorier de var nominerade i.

– Detta är otroligt stort för oss och ett erkännande för Skånes Djurpark och det jobb vi lägger ner. Det är också en fantastisk möjlighet för oss att synas på den internationella kartan, säger Skånes Djurparks VD Kasper Schumacher.

Priserna ”Best Store Visual Merchandising” och ”Best Single Display Merchandising”, vann Skånes djurpark med äventyrsbutiken I baslägret, där de på ett unikt sätt suddat bort gränsen mellan butikshandel och upplevelsen med djuren.

– Vår personal har gjort fantastiska insatser. Projektet startade med en idé hos en djurvårdare och har utvecklats till en upplevelse i världsklass. Upplevelsen i Baslägret går helt i linje i med vår mission att föra barn närmare djur och natur, säger Kasper Schumacher.

Tanken med baslägret är att kunderna redan från start ska känna att de blir en del av upplevelsen.

– Det är inte bara en entré eller en butik. Det är här som upplevelsen med djuren både börjar och slutar. Vi har även integrerat djur i butiken. Om man är uppmärksam kan man se både sniglar och vandrande pinnar.

I samband med temaparkernas stora branschmässa IAAPA Attractions Expo, arrangeras årligen den prestigefulla tävlingen ”Brass Ring Awards”. Det är den internationella branschorganisationen IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) som står bakom tävlingen och utser de bästa prestationerna bland världens temaparker.

Publicerad 17 November 2017 09:51