Rikard Wolff har avlidit – blev 59 år

SVERIGE. Den folkkäre artisten och skådespelaren Rikard Wolff är död. Efter en tids sjukdom somnade han under fredagen in – blott 59 år gammal.

”I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla”, står att läsa på hans Instagram.

Wolff föddes i Stockholm, men växte från tio års ålder upp i Karlstad. Till Malmö anlände han i mitten av 80-talet då han började studera vid Teaterhögskolan, där han bland annat inledde ett återkommande samarbete med regissören Rickard Günther.

I början av 90-talet gjorde han succé tillsammans med Helena Bergström i Änglagårdsfilmerna, som även fick en uppföljare 2010.

Förutom teater har Rikard Wolff ägnat sig åt flera musikaliska skildringar. Under åren har han turnerat med en mängd uppmärksammade sångföreställningar på scen och tv där han bland annat tolkat Edith Piaf, Jacques Brel och Barbara.

För den yngre generationen har Wolff på senare tid setts i TV4s Fångarna på fortet där han gjort rollen som Le Wolff, som ställt kluriga frågor till tävlingsdeltagarna i fortets fyr. Han är även högaktuell i årets julkalender.

Rikard Wolff har sedan en tid tillbaka kämpat mot sjukdomen lungemfysem.

Under helgen avslöjade han för sina följare på Instagram att han sedan augusti legat inlagd på sjukhus.

”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”, skrev han då.

Rikard Wolf lämnar efter sig en dotter på tolv år.

Publicerad 17 November 2017 04:48