Från lilla Hofterup till Skånelaget

HOFTERUP. Thea Olofson från Hofterups innebandyförening knep nyligen en av de två målvaktsplatserna i Skånelaget. I början av januari är det dags för turnering i Umeå.

Efter sammanlagt fem uttagningar och tre gallringar stod det klart. Thea Olofson får tillsammans med de andra uttagna äran att representera Skåne i distriktslags-SM som avgörs i Umeå den 4 till 7 januari. Två målvaktsplatser finns i laget och Emilia Nilsson från Häljarps SK knep den andra platsen.

– Det var den 7 november som jag fick reda på att jag hade blivit uttagen och det tog ett tag innan jag verkligen fattade det. Det är först nu det börjar sjunka in, säger Thea Olofson.

Trots det stora klivet i spelarkarriären är hon inte särskilt nervös över det som väntar.

– Nej, jag tycker mest bara att det ska bli kul att få träna och spela med laget och att få lära känna de andra tjejerna.

Det är just den stora gemenskapen som gör innebandyn så rolig, tycker Thea Olofson, och det är en av anledningarna till att hon trivs så bra i ”lilla Hofterup”.

– Man känner alla i en sådan liten förening och gemenskapen blir starkare. Jag har inga planer på att byta till en större klubb, säger hon.

Själv tycker Thea att hennes stora styrka är att styra spelet. Det är en av anledningarna till att hon är lagkapten i klubblaget i Hofterups IBF.

– Som målvakt har man bra översikt över det som händer på planen. Mina andra styrkor är också att jag har bra utkast och är snabb, säger hon.

Thea Olofson har spelat innebandy i tio år och så länge hon tycker det är kul och känner att hon utvecklas så har hon inga planer på att sluta. Hur långt sporten sedan kommer ta henne låter hon framtiden bestämma.

– Jag spelar bara för att det är roligt men skulle jag någon gång få chansen att bli proffs så tar jag den.

Publicerad 17 November 2017 06:00