Youtube-klippet som fått fler att upptäcka Radio Trelleborg

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Ett klipp där Radio Trelleborg har en tongivande roll har blivit viralt på Youtube. För radiostationen innebär succén mycket gratis reklam.

Klippet ”Stranger things på skånska” lades upp på You-tube den 29 oktober och det dröjde inte länge innan det blev viralt. I skrivande stund har det fått över 90 000 visningar.

Klippet är en humoristisk tolkning av den populära Netflix-serien ”Stranger things”. Med hjälp av egna röster på bred skånska, som är medvetet dåligt dubbade, ändrar upphovsmännen Tim Lindqvist och Danny Petersen som driver You-tube-kanalen ”Arga skånska män” handlingen. Istället för att avslöja den amerikanska regeringens hemliga projekt, åker ungdomarna i klippet till Trelleborg för att kunna lyssna på Radio Trelleborgs sändningar.

För Radio Trelleborg har klippet lett till att fler lyssnare har hittat stationens sändningar.

– Vi ser i realtid på vår webbradioserver att antalet lyssnare stigit den senaste tiden och det tackar man ju inte nej till, säger Nicklas Strömberg, ordförande för Radio Trelleborg.

”Denna typ av humor är fantastiskt skojig”

Klippet skämtar en del om kanalen. Men det får man bjuda på, tycker Nicklas Strömberg.

– Så länge inte enskilda personer hängs ut eller häcklas så har vi inget emot det. Jag tycker denna typ av humor är fantastiskt skojig och så länge det är gjort med hjärtat så blir vi bara glada för uppmärksamheten.

Radio Trelleborg har tidigare fått stor uppmärksamhet för andra klipp. Bland annat för det nio år gamla klippet ”Berit hälsar” som i dagsläget har över 500 000 visningar på Youtube. Klippet har bland annat använts i sketcher av Sveriges radio och SVT.

Publicerad 14 November 2017 06:00