Rines ska provspela i Manchester United igen

HUSIE/ VÄSTRA KATTARP.

Rines Arifi, 14 år, provtränade för favoritlaget Manchester United i slutet av oktober. Nu har han bjudits över till klubben för att provspela igen

Av
Åse-Marie Nilsson

– Vi är jätteglada över att han har blivit inbjuden att provspela hos Manchester United till våren igen. Han fick höga betyg på sin provspelning och klubben kommer att följa hans spel här i Sverige, säger Rines Arifis pappa Hajriz Arifi.

Hans provträning med storklubben väckte stor uppståndelse och väl på plats i Old Trafford följdes Rines Arifi av flera engelska storlag. En klubb till har hört av sig.

– Han har fått blanketter att provspela i Liverpool nästa år, säger Hajriz Arifi.

Vilken klubb är han mest intresserad av?

– Manchester United, det är hans favoritklubb. Men vi måste prioritera skolan så att den inte blir lidande, så vi får se. Rines är bara 14 år, han är fortfarande väldigt ung, så det är ingen stress.

Hur var det att vara där?

– Det är svårt att beskriva känslan, det var helt fantastiskt. Stämningen var otrolig. De lever med och älskar fotboll. Det var en stor upplevelse för Rines. Han har hanterat uppståndelsen väldigt bra och är väldigt lugn. Men det märks att erfarenheten har gett en skjuts till hans spelande.

Publicerad 14 November 2017 05:00