Arbetsförmedlingen storsatsar i Malmö – startar rådgivning på distans

Kommer generera hundra nya jobb

MALMÖ. Ett nytt arbetsförmedlingskontor kommer inom kort att byggas i Malmö, i syfte att bedriva traditionell arbetsförmedling på ett lite otraditionellt sätt. Med cirka hundra nya medarbetare ska Arbetsförmedlingen nu erbjuda sina tjänster på distans via telefon och webb.

Just nu söks folk till den nya verksamheten, där arbetssökande förutom att skriva in sig på webben även ska kunna ha sitt första planeringssamtal via videolänk istället för att besöka ett kontor. Därefter ska de även kunna välja fortsatt service och handläggning via telefon och webb.

– Vi söker personer som tycker om ett kundintensivt arbete och att jobba med människors och företags utveckling. Man ska också tycka om att göra det med telefonen och datorn som kontaktyta, säger Carina Lindström, biträdande marknadschef på Nationell service vid Arbetsförmedlingen.

Totalt utlyses ett hundratal nya tjänster som arbetsförmedlare i och med satsningen där de sökande gärna får vara flerspråkiga.

– Vi behöver till exempel medarbetare som talar språken arabiska, tigrinja, persiska, somaliska, ryska eller engelska, säger Carina Lindström, i ett pressmeddelande.

I övrigt är grundkravet för att jobba som arbetsförmedlare högskoleutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet.

Förutom i Malmö kommer ytterligare två kontor att byggas för att möta de nya digitala kundströmmarna. Dessa kommer placeras o Lycksele och Skara.

Servicen på distans väntas vara fullt utbyggd under 2019.

Publicerad 14 November 2017 11:45