Nyanlända skickas direkt till kommunhuset

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Kävlinge kommun har informerats av Migrationsverket att de kommer att låta skjutsa 25 nyanlända till kommunhuset de närmaste veckorna. Kommunen kan i dagsläget ordna boende för cirka hälften.

– Situationen är ingen överraskning. Vi har politiskt tittat på olika förslag kring tillfälliga lösningar såsom moduler och villavagnar men inte hittat någon bra lokalisering. I nuläget har vi ingen lösning utan vi behöver återigen diskutera frågan politiskt, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Kävlinge kommun arbetar nu för att hitta fler boendeplatser åt de nyanlända. Bland annat söker man efter privata fastighetsägare eller personer som kan tänka sig hyra ut en del av sin bostad. De som är intresserade av att hyra ut sin bostad eller fastighet uppmanas att kontakta Lärcentrum för en förutsättningslös diskussion om vad som är möjligt och önskvärt.

– Vi står inför en mycket svår situation. Vi har gått ut brett med en förfrågan till våra kommuninvånare om hjälp med akuta boendeplatser, säger Pia Almström i pressmeddelandet.

Publicerad 13 November 2017 08:59