Iron Maiden till Köpenhamn och Sweden Rock – största bokningen i festivalens historia

"Har hittat ett upplägg som gjort det omöjliga möjligt"

KÖPENHAMN/NORJE. Legendariska Iron Maiden kommer till Skandinavien i sommar. Och det blir stopp i både Köpenhamn och på Sweden Rock Festival. En bokning som festivalen själv anser vara historisk.

Nästa års turné kommer att fokusera på det äldre materialet och vi bestämde oss för att basera turnén på namnet ”Legacy of the beast”. Det passar syftet med turnén perfekt och ger oss många kreativa möjligheter.

– ”De är för stora och dyra för att spela på Sweden Rock Festival.” Så har vi många gånger beskrivit Iron Maiden när våra gäster har efterfrågat dem. Och det gäller egentligen fortfarande, men tillsammans med våra kollegor på Live Nation har vi nu hittat ett upplägg som har gjort det omöjliga möjligt, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

Sommarens världsturné går under namnet "Legacy of the beast" och är uppkallad efter bandets mobilspel och serietidning med samma namn. Under turnén kommer Iron Maiden främst fokusera på bandets klassiska 80-tals material, uppger bandets manager Rod Smallwood.

Turnéplanerna innefattar scendekor som ska bygga upp ett antal olika “världar” utformade efter bandets skivomslag och en handfull överraskningar från mer sentida album som extra krydda.

Europadelen av turnén, som drar igång i slutet av maj, når Köpenhamn måndagen 5 juni och Sweden Rock Festival torsdagen den 7 juni. Bandet spelar även på Tele2 Arena i Stockholm den 1 juni.

Pressbild creative commons

Publicerad 13 November 2017 10:54