Här debuterar skånska Alexander, 9, i italienska serie A

”Går nästan inte att förklara hur det kändes”

HITTARP/FLORENS. Till vardags ser man honom i svartvita matchkläder med sitt 08-lag på Laröds IP. Drömmen är att i framtiden få spela i ett internationellt proffslag. Men redan nu kan Alexander Binzer Sand från Hittarps IK stoltsera med att ha debuterat i italienska serie A, blott nio år gammal.

– Det går nästan inte att beskriva hur det kändes, säger Alexander Binzer Sand.

Det var under förra söndagens Fair Play-ceremoni som Alexander fick den stora äran att trä på sig "Violas" lila matchtröja och slå följe ut på planen med motståndaren Romas fältherre Radja Nainggolan på ett regnigt Artemio Franchi.

Alexander längst till vänster tillsammans med Radja Nainggolan i Roma.

Alexander längst till vänster tillsammans med Radja Nainggolan i Roma. Privat

"Det enda jag kunde tänka på där ute på planen var att se glad ut"

Men hur hamnar en nioåring från Hittarp då på denna klassiska fotbollsmark tillsammans med två av världens främsta fotbollslag?

Jo, genom en god vän, en bit mat och en försigkommen pappa.

– Jag har tidigare fått gå ut med HIF på plan här hemma och då tänkte pappa att det hade varit fräckt om jag fick göra det samma i Florens. Min pappa känner kocken som brukar laga mat åt Fiorentina. Så när vi var på hans restaurang frågade pappa om han inte kunde hjälpa oss med det, berättar Alexander.

Och sagt som gjort. Några dagar senare var det dags.

– Det var jättecoolt. Det enda jag kunde tänka på där ute på planen var att se glad ut, säger Alexander, som drömmer om att en dag få göra comeback på den legendariska arenan.

– Jag vill spela proffsfotboll när jag blir stor, säger han.

Och hur gick det i matchen då?

Ovädret till trots fylldes arenan av 25 000 supportrar som fick bevittna hur bortalaget Roma gick vinnande ur striden med 4-2 och därmed tog sin tolv raka bortaseger och slog rekord i serie A- sammanhang.

Privat

Publicerad 13 November 2017 06:19