EXTRA:

Madsen erkänner att han styckat Kim Walls kropp

KÖPENHAMN. Mordmisstänkte Peter Madsen har begärts omhäktad för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Han ger nu en ny förklaring till omständigheterna kring dödsfallet.

Han hävdar nu att Kim Wall dog av kolmonoxidförgiftning ombord på ubåten Nautilus när han själv var uppe på däck och erkänner att han styckade kroppen och kastade likdelarna i havet vid Kögebukten. Tidigare har Madsen påstått att Kim Wall avlidit efter att ha fått en 70-kilos lucka i huvudet.

– Mot denna bakgrund gör att polisen nu hämtar in mer kompletterande information från såväl rättsmedicin till försvarets ubåtsexperter, säger vice polisinspektör Jens Møller Jensen i ett pressmeddelande.

Under måndagsförmiddagen meddelades att Peter Madsen frivilligt gick med på en förlängd häktningsperiod till den 15 november. Det meddelade hans försvarsadvokat till Ekstra Bladet.

– Jag kan informera om att min klient är införstådd i förlängningen på föregående grunder fram till den 15 november. Jag har inga flera kommentarer, säger försvaradvokat Betina Hald Engmark till tidningen.

Även om ett formellt åtal ännu inte lämnats in meddelar polisen om åtta preliminära rättegångsdatum i mars och april nästa år.  

LÄS MER: Peter Madsen omhäktas för mord på Kim Wall

 

Publicerad 30 October 2017 12:25

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen