Arrangerar Metoo-manifestation i Malmö

MALMÖ. De senaste dagarna har Facebook bokstavligt talat svämmat över av #metoo, efter att det avslöjats att filmproducenten Harvey Weinstein utnyttjat flera kvinnliga skådespelare sexuellt.

Genom facebookkampanjen har tusentals kvinnor trätt fram och berättat hur de utsatts för olika former av övergrepp.

Nu tar en rad svenska initiativtagare ytterligare ett steg i kampen mot sexuella övergrepp och arrangerar Metoo-manifestationer i flera svenska städer.

– Det är helt otroligt. Jag trodde aldrig vi skulle få sådan respons, säger Katja Lundberg som står bakom den lokala manifestationen i Malmö som äger rum på Möllevångstorget på söndag.

– Min förhoppning är att det blir en mäktig sammanslutning fri från våld och trakasserier och kanske även startskottet till något nytt. Metoo är ett fantastisk initiativ som verkligen visat på hur stort problem sexuella trakasserier och sexuellt våld faktiskt är. Det har visats otroligt stöd och många har öppet, ärligt och modigt delat med sig av sina berättelser. Det är en kraft som vi nu måste ta vara på och föra fram på våra gator och torg. Sexismen måste få ett slut, säger hon.

I skrivande stund har flera tusen visat intresse och närmare 500 personer anmält att de kommer delta i manifestationen i Malmö för att protestera, dela erfarenheter och utdela styrkekramar. 

Manifestationen inleds exakt klockan 12 på söndag i totalt 15 svenska städer., däribland Stockholm, Uppsala och Göteborg.

 

 

Publicerad 20 October 2017 09:27

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen