Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Klirr i kassan:

MFF kan tjäna 100 miljoner på namnbyte

FOTBOLL. Från och med nästa år står häxkitteln i Malmö utan namn. Avtalet med Swedbank löper ut och banken har inga intentioner att förlänga. Nu kan Malmö FF ro i hamn rejält med pengar på ett namnbyte på Swedbank stadion. Enligt Kvällsposten Sport kan den svenska mästarklubben håva in cirka 100 miljoner svenska kronor.

– Det är en billig investering, säger klubbens vd Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Han vill däremot inte bekräfta några summor, men Malmö FF har anlitat externa bolag som ska få fram rätt marknadsvärde på namnrättigheterna till Stadion. 

Enligt vad Kvällsposten erfar anses värdet vara mer än dubbelt så högt som det pris Swedbank betalade. Värdet anses ha stigit markant efter både SM-guld och två sejourer i Champions league-gruppspel.

När stadion byggdes såldes namnrättigheterna till Swedbank för 50 miljoner kronor fördelat på tio år. En summa som kan stiga till lika mycket pengar – årligen.

– De två största exponeringarna vi har är matchtröjan och stadionnamnet och det gemensamma värdet där skulle kunna vara rätt mycket högre än vad det är i dag, säger Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Publicerad 10 October 2017 13:00