Foto: mostphotos.com

Foto: mostphotos.com

Fotbollsdomare attackerades av publiken

Domarbasen Martin Ingvarsson: "Det här är åt helvete rent ut sagt"

HÄSSLEHOLM. En domarattack skakar lokalfotbollen. Efter kvalmatchen mellan Nävlinge IF och Vankiva IF blev huvuddomaren attackerad av publiken och utsatt för hot.

– Det här är åt helvete rent ut sagt. Vi har svårt att få tag på domare som det är och sådana här incidenter gör det inte lättare, säger den förre elitdomaren Martin Ingvarsson som sitter i Skånes Fotbollförbunds domarkommitté, till Kristianstadsbladet.

Efter att kvalet till division 5 slutade oavgjort, 4-4, i det första av två matcher mellan Nävlinge IF och Vankiva IF ska matchens huvuddomare attackerats fysiskt och fått utstå rasistiska påhopp på grund av sitt ursprung. Nu är händelsen polisanmäld rapporterar Kristianstadsbladet.

– Han stannade till och med kvar i omklädningsrummet i en halvtimme, men publiken stod ändå kvar och väntade på honom. Sedan uppstod det någon form av handgemäng. Man kan för fan inte bete sig hursomhelst, säger Martin Ingvarsson till tidningen.

Som arrangerande hemmalag stod Nävlinge IF som ansvariga för det som skedde i och runt omkring matchen. Nu ska tävlingsutskottet göra en bedömning av vilka åtgärder som kan tvingas göras.

Till Norra Skåne säger Nävlinge IF:s ordförande Stefan Larsson att han inte såg vad som hände och vill inte kommentera några rykten.

– Jag och klubben kan inte ta ansvar för vad supportrarna gör, säger han till Norra Skåne.

Publicerad 10 October 2017 06:00