Nu ska en ny nummer 10 koras. Foto: Pressbild

Nu ska en ny nummer 10 koras. Foto: Pressbild

Zlatan skänker en miljon:

Zlatan skänker en miljon till ny nummer 10

Volvo och Svenska fotbollförbundet inför nytt stipendium till föredöme inom sportvärlden

FOTBOLL. Sedan Zlatan Ibrahimovic hängde sin landslagströja med nummer 10 på stängslet till fotbollsplanen i Rosengård har han velat bidra till fotbollens framtid. Nu ska en miljon kronor tilldelas den första stipendiaten i "Number 10".

– Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

Zlatan är ambassadör i projektet som är ett samarbete mellan Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet.

Nu ska människor från hela landet hittas som stämmer in på beskrivningen av nummer 10. Det kan vara en person, aktiv, ledare eller en förening, som i sitt arbete driver fotbollen framåt och är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden.

– Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen, säger Zlatan Ibrahimovic. 

Den första stipendiaten kommer att presenteras i samband med Fotbollsgalan 2017 den 20 november.

Utmärkelsen består av, förutom en miljon kronor, även en svensk landslagströja med nummer 10 på ryggen. Pengarna ska enligt ett pressmeddelande "gå till ett initiativ eller projekt som bidrar till fortsatt utveckling av svensk fotboll."

– Vi vill vara med att utveckla framtiden för svensk fotboll med basen i vår värdegrund för "Made by Sweden", som tar avstamp i jämlikhet, mångfald och en omsorg om människor. Därför känns det inspirerande att med "Number 10" hylla de som sliter hårt för att forma framtiden för Sveriges största sport, både på och utanför planen, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige, i pressmeddelandet.

I lördags den 7 oktober öppnade anmälningen och det går att nominera din stipendiat under oktober månad.

Publicerad 09 October 2017 13:00