Kim Walls familj:

"Upplever de värsta dagarna i vårt liv"

Dansk tv-station publicerar öppet brev

TRELLEBORG. En vecka har gått sedan journalisten Kim Wall, 30, från Trelleborg försvann spårlöst efter en tur med Peter Madsens ubåt i Öresund. Den berömde forskaren sitter nu häktad misstänkt för att ha orsakat skånskans död.

Sökningar efter kvinnan har pågått i full skala hela veckan. Under torsdagen rapporterade dansk polis dock att man inte längre hyser något hopp om att hitta henne vid liv. 

– Det är vår uppfattning att vi letar efter död person, sa Jens Møller Jensen, chef vid Köpenhamnspolisens mordenhet, i ett uttalande. 

På torsdagskvällen publicerade danska TV2 ett öppet brev från journalistens familj.

”Vi – Kim Walls föräldrar och bror – upplever de värsta dagarna i vårt liv. Ingen kan föreställa sig vad vi går igenom. Som journalist har Kim arbetat på många farliga platser och vi har ofta varit oroliga för henne.

Att något skulle kunna hända henne i Köpenhamn, bara några kilometer från barndomshemmet, kunde vi överhuvudtaget inte föreställa oss. Nu ser det ut som att det värsta har hänt.

Därför vill vi – Ingrid, Joachim och Tom Wall – vädja till alla som på något vis kan hjälpa oss med att få reda på vad som har hänt.

Vi har stort förtroende för polisens sätt att arbeta och hoppas innerligt att allmänheten vill hjälpa till med upplysningar som kan bidra till lösningen. Ta kontakt med polisen i Köpenhamn eller Malmö och lämna era iakttagelser.

Vi önskar inget hellre än att få tillbaka Kim i livet, men vi inser att chanserna för det är ytterst små.

Låt oss få visshet om vad som har hänt.

Ingrid, Joachim och Tom Wall, Trelleborg den 17 augusti 2017"

Publicerad 18 August 2017 08:50

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen