Unga pojkar greps efter två bostadsrån

Var efterlysta sedan tidigare

Av
Gustv Persson

HELSINGBORG. Två unga pojkar greps narkotikapåverkade i lördagsmorse. Då hade de redan hunnit med att bryta sig in i två bostäder.
Det var vid femtiden i lördagsmorse som ett par upptäckte att två pojkar försökte tränga sig igenom ett öppet fönster för att ta sig in i deras bostad. Paret försökte stoppa det hela men då utvecklades sig inbrottet istället till ett rån då de båda blev knuffade, sparkade och slagna av gärningsmännen. Pojkar flydde där efter hastigt från platsen med en plånbok, kontanter och en mobil.
Men det visade sig att det inte var det enda pojkarna hunnit med under morgonen. Strax innan hade de nämligen varit inne i en lägenhet i närheten. Mannen som bodde där lyckades dock skrämma iväg pojkarna som bara fick med sig en mobil.
Senare under morgonen kunde pojkarna gripas vid Knutpunkten i Helsingborg. De var då påverkade av narkotika och misstänks för rån, misshandel och bruk av narkotika.
Det visade sig också att pojkarna, som är minderåriga, var efterlysta eftersom de avvikit från institutionsboende från olika delar av landet.

Publicerad 17 July 2017 11:05