Kropp på åker identifierad som styckmordsoffer

Bekräftas av polisen

MALMÖ/NORDANÅ. Polisen har identifierat kroppen som hittades nedgrävd i Nordanå. Enligt Bo Lundqvist, chef för kalla fall-gruppen, rör det sig om Marua Ajouz som mördades för 14 år sedan.

– Jag kan bekräfta att det rör sig om kvarlevor efter Marua Ajouz, säger han till Lokaltidningen.se

Marua Ajouz var 18 år när hon försvann spårlöst julen 2002. Senast hon sågs i livet var i en bostad i stadsdelen Ellstorp i östra Malmö. Ett år senare hittade två svampplockare hennes avhuggna huvud i Bokskogen utanför Torup.
Polisen har hela tiden misstänkt att Maura Ajouz expojkvän mördade henne. Men bevisen har inte varit tillräckligt starka nog för att få honom fälld. Polisen har dock sparat flera bevis, däribland delar av ett köksgolv som har blodspår. 

Kvarlevorna som nu identifierats kan ge polisen nya tekniska bevis att arbeta med. Därför återupptas den 14 år gamla mordutredningen.
– Ärendet har förts över till gruppen för kalla fall, säger Bo Lundqvist.

Det var den 3 april som kvarlevorna efter en huvudlös kropp hittades i Nordanå. Fyndet gjordes i samband med ett grävarbete på platsen.

Polisen inledde genast en förundersökning om mord samtidigt som ett omfattande arbete med att få kroppen identifierad tog vid.

– Anledningen till att det utreds som mord är att kroppen hittats nedgrävd. Det brukar vara ett tecken på att någon vill undanröja bevis, har kommissarie Patrik Nykvist tidigare sagt till Lokaltidningen.se.

Enbart i Skåne finns ett tiotal misstänkta mordfall där någon kropp aldrig har hittats. Detta har även varit ett av huvudspåren sedan kroppen i Nordanå hittades.
Finns det någon misstänkt?

– Jag kommenterar inte det, säger Bo Lundqvist

De anhöriga är underrättade.

Publicerad 18 May 2017 15:56

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen