Jessica tar ännu en strid för funktionsnedsatta

"Jag vill starta ett för alla funktionshindrade som kämpar för våra intressen"

Av
PER OHLSSON

KLIPPAN. Upp till kamp igen. Jessica Håkansson Hildingsson vann fjolårets strid mot Klippans kommun och räddade habiliteringsersättningen för funktionsnedsatta.
När den politiska majoriteten i Klippan ville spara hotade de att dra in pengar till personer som deltar i daglig verksamhet. Vilket handlar om 800 kronor i månaden för heltidsjobb.
– Det är ofta just den lönen som sätter guldkant på vardagen. När jag kämpade för våra pengar lokalt så lovade jag att ta striden för andra också. Nu är det dags att habiliteringsersättningen lagstadgas, så att det blir rättvist och alla i hela landet får betalt, säger Jessica.
Hon påpekar att hennes påtryckningar redan fått fler politiker i andra kommuner att ändra inställning. Att exempelvis Orsa i Dalarna och Svedala i Skåne infört habiliteringsersättning.
Lördagen den 22 april ordnar Jessica en manifestation på torget i Klippan, med talare både för och emot.
– Jag vill att motståndarna ska förklara varför de inte tycker att alla är värda lön, oavsett vilket arbete de går till.
Men Jessica Håkansson Hildingsson stannar inte där. Hon vill inte bara påverka politiker, hon vill även driva politik.
– Blir det lyckat så fortsätter jag kampen vidare med nya manifestationer i Helsingborg och Malmö. Och i förlängningen vill jag starta ett parti som står upp för alla funktionshindrade och som kämpar för våra intressen.
FOTNOT: Alla som deltar i daglig verksamhet kan få en frivillig kommunal habiliteringsersättning. Av Sveriges 290 kommuner betalade 37 inte ut någon ersättning alls enligt Riksförbundet FUB:s kartläggning från 2016. I Skåne finns sex kommuner som INTE ersätter deltagare i daglig verksamhet.


Manifestation för habiliteringsersättning

När: Lördag 22 april klockan 11-13.

Var: Torget i Klippan.

Vad: Talare kring ämnet och underhållning.

Publicerad 11 April 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen