Klart:

Världsmålarens verk ställs ut i Helsingborg

Avnjuts av miljoner besökare varje år i Italien

Av
Lokaltidningen.se

HELSINGBORG. En utställning med de storslagna reproduktionerna av Michelangelos fresker i Sixtinska kapellet kommer till Skandinavien, och det är Helsingborg och stadsteatern som får äran att visa upp dem först.

Utställningen kommer nämligen hit och visas mellan den 20 maj och 6 augusti i år. De världsberömda målningarna på kapellets väggar och i taket lockar miljontals besökare varje år.

”Avståndet till freskerna, takhöjden är 22 meter, liksom fotoförbudet, begränsar dock möjligheten att uppleva storheten i Michelangelos enastående arbete. Nu har alltså mästerverken överförts till stora dukar som gör det möjligt för utställningsbesökaren att på nära håll kunna studera konstnärens häpnadsväckande teknik och också få en bättre överblick av Michelangelos djärva och provocerande tolkning av de bibliska berättelserna”, skriver Helsingborgs stadsteater i ett pressmeddelande.
Utställningen har förberetts i ett och ett halvt års tid och omfattande diskussioner med Vatikanmuséerna har ägt rum.

"Överföringen av mästerverken till stora dukar har dessutom resulterat i en ytstruktur som med förbluffande exakthet överensstämmer med de verkliga freskerna. Besökarna erbjuds därmed en »totalbild« av de berömda målningarna", skriver stadsteatern.  

Publicerad 10 April 2017 13:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen