Efter stängningen – nu får Findus ny VD

Av
Mikael Öhrn

BJUV. Henrik Hjalmarsson ut. Peter Odemark in. Efter nedstängningen av fabriken i Bjuv byter Findus nu VD.
Den 10 april lämnar Henrik Hjalmarsson VD-posten på Findus. Ett naturligt val, enligt honom själv.
– Efter stängningen av anläggningen i Bjuv och integrationen med Nomad Foods organisation har ett nytt kapitel i Findus historia inletts. Det känns därför naturligt att lämna över ledarskapet till någon som kommer fortsätta driva Findus och den nya organisationen vidare, säger Henrik Hjalmarsson, som blev VD på Findus 2014, i ett pressmeddelande.
Henrik Hjalmarsson har varit den som har lett företaget genom fabrikens stängning i Bjuv och sammanslagningen med Nomad Foods organisation.
– Det var viktigt för mig att stanna kvar och leda företaget under stängningen och att stödja våra norska och finska verksamheter i integrationen med Nomad Foods. En stor del av detta arbete är nu genomfört. Det senaste året har av naturliga skäl varit svårt och kantat av utmaningar, men jag har uppskattat att arbeta tillsammans med så många begåvade och kompetenta medarbetare. Jag kommer nu att spendera min tid tillsammans med min familj medan jag funderar över nästa steg, fortsätter Henrik Hjalmarsson.
Företagets nya VD Peter Odemark har flera års erfarenhet av att ha jobbat inom konsumentproduktsmarknaden, de senaste tio åren som VD.
– Findus är ett företag med många mycket kompetenta medarbetare och är ett starkt varumärke med en lång historia. Jag ser fram emot att börja mitt nya uppdrag och att bidra till Nomad Foods vision att bygga ett globalt ledande livsmedelsföretag. Under den närmaste tiden kommer jag att arbeta nära Henrik Hjalmarsson för att säkerställa en smidig överlämning, säger Peter Odemark, tillträdande Managing Director Nordics på Findus.

Publicerad 07 April 2017 11:21

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen