Mördade Emilies familj vädjar till allmänheten

Gärningsmannen fortfarande på fri fot

KORSÖR. Tre månader efter att 17-åriga Emilie Meng hittats död i ett vattendrag utanför danska Borup står utredningen och stampar. Polisen saknar spår efter mördaren och familjen väljer nu att gå ut med nya bilder på sin dotter tillsammans med en vädjan om tips från allmänheten. ”Vet ni något viktigt, kontakta polisen” står det affischen.
17- åriga Emilie Meng försvann den 10 juli, efter att ha sagt farväl till sina väninnor på Korsørs station efter en utekväll. En massiv spaningsinsats drogs igång, men först ett halvår senare, på juldagen, hittades flickan mördad i ett vattendrag utanför Borup, sex mil från den plats där hon försvann.
Under nästan en månad fanns kroppen på rättsmedicin innan familjen tilläts hålla begravning, men trots det har man ännu inte kunnat fastställa dödsorsak och exakt tidpunk t för när hon bragts om livet.
– Det säger sig självt att när ett lik har legat så länge innan det hittas tar undersökningen extra lång tid att genomföra. Det kan mycket väl dröja flera veckor till, säger spaningsledaren Søren Ravn-Nielsen till Berlingske Tidende.
I hopp om att skynda på utredningen går Emilies anhöriga nu ut med en vädjan till allmänheten. I en Facebookgrupp för försvunna personer publicerar de en affisch med bilder på Emilie där de uppmanar alla som kan sitta på någon som helst information att träda fram.
"Mördaren finns fortfarande där ute. Emilies liv tog slut, men vår sorg och saknad upphör aldrig”, skriver de.

Publicerad 20 March 2017 10:22

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen