Annika Wilander fick besök av paret. När de lämnade butiken saknades hennes nya mobiltelefon. Arkivfoto: Fredrik Magnusson

Annika Wilander fick besök av paret. När de lämnade butiken saknades hennes nya mobiltelefon. Arkivfoto: Fredrik Magnusson

Ungt par lurar butiker:

"Man känner sig så korkad"

Flera butiker i Lund har fått besök

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

LUND. Flera butiker i Lund har fått besök av ett par som i en sofistikerad förvirringsaktion försöker stjäla från butikerna. Annika Wilander som driver skoaffären Lilla Peggy blev bestulen på sin helt nya mobiltelefon.
– De förvirrade mig totalt. Man känner sig så korkad.
Det var i torsdags som en man och en kvinna kom in i skobutiken.
– Jag kände direkt att det här är inte min vanliga kundkrets, säger Annika Wilander
Kvinnan gick direkt till kassan med två skosnören. Hon frågade varken om längd eller pris.
– Jag slog in 80 kronor och då gav hon mig en tusenlapp. Jag gav tillbaka 920 kronor och då började hon protestera och sa ”five crowns”. Men de kostade 40 kronor styck.
Medan Annika tvingades slå in ett returköp i kassan började mannen fråga om vad andra saker i butiken kostade. Han lockade bort henne från kassan för att fråga om ett par skor i andra änden av butiken. Sedan lämnade paret butiken utan att ha handlat.
–Senare när jag skulle stänga butiken hittade jag inte min mobil. Jag ringde den men den var avstängd.
Annika hade bråttom hem och tänkte inte mer på saken. Dagen efter letade hon i butiken och förstod först då att paret försvunnit med den helt nya telefonen och hennes glasögon.
–Man känner sig så dum och korkad.
Hon besökte flera av grannbutikerna och det visade sig att flera av dem hade haft besök av paret.
–De hade saknats pengar i kassan. De hade gått in med en tusenlapp och plockat det billigaste där också och försökt förvirra. Men i en av butikerna har de fastnat på övervakningskamera. Jag fick se filmen och de var samma personer.
Annika polisanmälde händelsen vilket flera andra butiker också ska ha gjort.

Publicerad 14 March 2017 10:03