Fyrbenta vänner får egen meny på restaurang

"Vi jobbar mycket med mångfald"

MALMÖ. I tre år har hundar varit välkomna på Bee kök & bar i Malmö. Nu tar man det ett steg längre genom att erbjuda en hundmeny med sju rätter.
– Vi jobbar mycket med mångfald och vill att alla ska vara välkomna, även hundägare och hundar. Vi eftersträvar att det ska vara så avslappnat som möjligt här, att det ska vara som att vara hemma, och då är det naturligt att ta med sig sin hund, säger Ulf Olsson, ägare till Bee kök& bar.
Reaktionerna har överlag varit mycket positiva. Ulf Olsson menar att många felaktigt tror att hundar på restaurang är emot Livsmedelsverkets regler.
– Men det finns inga sådana regler. Så länge hundar inte är i köket eller uppe i soffan utan lugnt sitter på golvet är det okej att ha en hund med sig, säger han.
Själv är han allergisk mot hundar.
– Men det är inget problem att ha dem här, så länge jag inte klappar dem.
Numera erbjuds besökande hundar även godbitar från en speciell hundmeny. Detta görs i samarbete med en ledande tillverkare av hund – och kattfoder. De fyrbenta kamraterna får ett litet godispaket, att inmundigas på plats.
– Alla trivs och man slipper att folk plockar mat från tallriken och ger till sina hundar, säger Ulf Olsson.
Dessutom får man med sig ett varuprov på foder, anpassat för just den hunden, samt information om lämplig hundkost hem. Kampanjen pågår i några veckor och redan den första veckan har ett 100-tal hundägare tagit del av den hos Bee kök & bar.

Publicerad 21 February 2017 05:00