Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Lisa Ajax tvättar av sig Idolstämpeln

"Den här gången tänker jag riva muren"

Av
Johan Svensson

MELLO. Blott 18 år gammal har Lisa Ajax hunnit medverka i flera talangtävlingar och vunnit Idol 2014. Nu ställer hon upp i Melodifestivalen för andra året i rad.
– Att vinna är inte allt. Jag tävlar främst för att visa upp mig som artist och min musik, säger Lisa.

”I Don't Give A” är den forna Idol-deltagaren Ola Svenssons debut som låtskrivare i Melodifestivalen. Hur har det varit att jobba med honom?
– Jag har inte träffat honom. Det är lätt att tro att vi sitter ner och jobbar ihop. Jag har jättebra kontakt med övriga i teamet, men jag var inte med när de skrev låten. Jag har däremot varit i studion och sjungit in den. I början kan den vara lite svår. Det har blivit mer än ett besök i studion om jag säger så.

Vad tar du med dig från förra året och vad ska du göra bättre i år?
– Allt känns lite lättare när jag vet vad som kommer att hända. Nu vet jag exakt hur jag ska tänka och att jag måste äta ordentligt. Jag ska försöka njuta mer. Det krävs att man verkligen tänker på det. Att man inte stressar upp sig i onödan.

Hur tänker du kring ditt nummer och dina scenkläder?
– Jag vill visa vem jag är genom att släppa in folk lite mer på djupet. De kommet inte enbart att få se den perfekta ytan. Den här gången tänker jag riva muren. För mig är kläderna väldigt speciella. Om man tittar på det som jag har burit tidigare så kommer det här att sticka ut.

Hur ser du på motståndet i din deltävling?
– Jag har bara koll på Mariette och Benjamin (Ingrosso reds. anm). Resten vet jag ingenting om. Det var likadant förra året. De enda som jag kände till var After Dark och Oscar Zia. Jag var säker på att Oscar skulle gå vidare, men överraskades av hur starkt vårt startfält var. Det visar att det inte är namnet utan låten och framträdandet som spelar roll.
LÄS MER: Nu kan du lägga vantarna på biljetter till Mello-finalen

Publicerad 11 February 2017 05:00