Barnens nya cyklar stulna ur förråd:

"Jätteledsna"

Fritidsklubbens personal har gått ut med efterlysning

Av
John Nordh

John Nordh

LÖDDEKÖPINGE. Cyklar för flera tusen kronor har stulits ur ett förråd på Söderparkskolans fritidsklubb. Inbrottet inträffade någon gång under jullovet. Nu har personalen lagt ut en efterlysning på Facebooksidan "Löddekoll".

Vaktbolaget som bevakar fritidsklubben spikade igen dörren när de upptäckte inbrottet. När personalen kom tillbaka från semestern under veckan gjordes sedan en inventering. Två trehjulingar, en dubbelcykel och två vagnar som man kan koppla på cyklarna saknades då från förrådet.
 – Två av cyklarna var helt nyinköpta. En sådan kostar mellan 3 000 och 4 000 kronor, säger Ingela Persson, fritidspedagog.
– Vi har inte råd att köpa in nya. De här cyklarna håller i 20 år och nu får vi börja om från början. Det tar mellan fyra och fem år innan vi kan komplettera, fortsätter hon.
När Lokaltidningen når Ingela Persson har personalen ännu inte hunnit berätta för barnen att deras nya cyklar är borta.
– Barnen blir säkert jätteledsna över detta.
Ingela Persson har lagt ut en efterlysning på Facebooksidan ”Löddekoll” i hopp om att få tillbaka cyklarna.
– De här cyklarna är ovanliga och finns bara inom omsorgen, privatpersoner kan inte köpa dem. Kanske är det någon som har sett en cykel ligga slängd någonstans. Vi är lyckliga för varje cykel vi kan få tillbaka, säger hon.
Inbrottet är polisanmält.

Publicerad 12 January 2017 09:57

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen