Inbrott hotar servicen på isarenan

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. På kort tid har det varit inbrott  i Fredriksbergs BK:s kiosk flera gånger. Efter det funderar klubben på att stänga kiosken för gott.

Vinterns inbrott är inte de första, det har hänt tidigare säsonger också.
– Vi har inte mycket av värde så det blir mest skadegörelse när de bryter sig in. Det är tråkigt att de inte kan hålla händerna i styr, säger Erland Jacobsson, klubbchef.
Vid inbrotten har en lucka till ett igensatt fönster brutits upp. I samband med det har karmar tagits sönder. Väl inne i kiosken har sedan föremål välts. Även om tjuvarna inte har fått med sig något av högt värde blir inbrotten ändå kostsamma för klubben både när det gäller pengar och tid eftersom de ständigt måste reparera kiosken.
– Det är svårt som det är för en idrottsförening att driva en verksamhet. Dessutom är det tråkigt för de som jobbar där, säger han.

Fredriksbergs BK funderar nu på att stänga kiosken som erbjuder försäljning både under matcher och vid allmänhetens åkning på isarenan.
– Fortsätter det så här går det inte att ha den om det ska vara inbrott varje kväll.

Klubben får dock in en del pengar genom försäljningen och vill kunna erbjuda servicen. Det är många som åker skridskor på arenan, speciellt under jullovet. För att kunna fortsätta hålla den öppen försöker klubben hitta åtgärder som gör det svårare att bryta sig in.
– Men vi kan inte bygga in den helt. Vi måste ju komma in i den.

Han önskar dock att kommunen kunde laga stängslet till arenan, som har brutits upp sedan tidigare, för att försvåra för tjuvarna.
– Det är bedrövligt som det har blivit i Ronneby med inbrott och bränder.

Jacobsson menar att Ronnebyborna nu får hjälpas åt och göra vad de kan.

Publicerad 06 January 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen