Trolleri, Pokémon och missförstånd i Arlövsrevyn

Ett tungt namn inom nöjesvärlden

ARLÖV. Den 5 januari har 2017 års upplaga av Arlövsrevyn premiär. Bland inslagen märks både trolleri och ett sångnummer där Pokémon besjungs.
– Arlövsrevyn är som en god kaka och varje år plockar vi in lite nya kryddor, säger Anders Aldgård, regissör.
Med sina 23 år och 1111 föreställningar är Arlövsrevyn ett tungt namn inom nöjesvärlden. Framgångsreceptet är, enligt Anders Aldgård, att blanda gamla säkra kort med nya inslag.
– Revyn har sett likadan ut under alla 23 år. Det är en klassisk nummerrevy och det finns ingen röd tråd. Vi har ett par personer som återkommer år efter år och för att få in syre tar vi in gästartister varje år som passar inom ramen för det vi gör.

Årets gästartister är Christian Åkesson, känd från tv-programmet Partaj på Femman, och John Houdi som är trollkonstnär, komiker och buktalare.
– Det är viktigt för oss att ge folk det som de förväntar sig. För många är det här årets enda teaterbesök, säger Anders Aldgård.

Ett återkommande inslag i Arlövsrevyn är årskavalkaden, ett sångnummer där händelser och fenomen från det gångna året blir belysta.
– Det kan vara saker på såväl lokal- som riks- och internationell nivå. Oftast är det nationella händelser och i år kommer vi att sjunga om Pokémon, påvens besök i Lund och Malmö, den senaste i raden av Mona Sahlin-affärer och att MFF vann medan HIF trillade ur. Det fina med revyformen är att man kan ändra in i det sista och om något händer kan man snabbt göra en kommentar om det.

Hur skulle du beskriva tonen i revyn?
– Den ska aldrig vara sårande, men gärna vass. Hela vår föreställning bygger på det hjärtliga skrattet. Det är inte så mycket ironi och satir utan mer handgripligt. Även om vi kan vara elaka mot politiker så tar vi aldrig ställning.

Vad finns det för säkra kort om man vill locka till skratt?
– En missförståndssketch måste man ha med och i år har vi två som är jätteroliga. Det är den absolut mest klassiska och pålitliga formen där två personer pratar om en sak och en tredje missförstår.

Vilken betydelse tycker du att det har att teatern ligger just i Arlöv?
– Man kan konstatera att Arlövsrevyn är en av Sveriges största revyer. Det finns ett sorts motsattsförhållande i det, men hade vi inte hetat Arlövsrevyn hade det inte varit lika intressant. Lokalen är liten och intim. Det är som en gammal bygdegård där det är fest. Om folk går förbi utanför så ångar det från lokalen och man hör hur folk tjoar och tjimmar.

Publicerad 04 January 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen