Linda anordnar nytt lopp för två- och fyrbenta

Hindertävling i Pålsjö

HELSINGBORG. Linda Nygren, ?personlig tränare och hundägare, planerar genom sitt företag Fysiska framsteg för att arrangera Skånes första K9 biathlon, i Pålsjö skog i Helsingborg den 9 september 2017.

Vad är detta för något?
– Det är ett hinderbanelopp med hund och förare. Lite fysisk aktivitet och rörelse med den man älskar mest. Vi kommer att ha två distanser;  en på 3,5 kilometer och en cirka 9 kilometer. Den är kanske lite tuffare.
Då är det utformat som en tävling då?
– Ja, det blir en etta, två och trea, så det går på tid. Det blir ett antal hinder som ska passeras; ibland får man kanske lyfta hunden, och ibland har man kanske nytta av den.
Varför vill du satsa på detta?
– Det finns inte här nere, de har gjorts två gånger uppe i Luleå och dem har jag varit i kontakt med. Jag jobbar som personlig tränare, och en av mina kunder ville tävla i detta och ha det som målsättning och jag tyckte att Luleå... det är ju lite långt. Så då sa jag att då ordnar vi det här nere. På den vägen är det.
Har du spanat av behovet här i våra trakter?
– Jag har en sida på Facebook där folk har ansökt om att få vara med, och vi är uppe i lite över 40 redan. Vi har tillsammans med Helsingborgs stad satt en gräns på 100 ekipage, just för att det ska kunna vara två minuter mellan varje start och så.
Hinderbana i skogen. Passar detta alla hundar?
– Ja, det tror jag. Kanske inte den som är 17 år, men du kan ju välja att gå fort eller springa på som attan. Det är helt upp till dig och hunden. Och vi kommer att ha en sjuksköterska på plats.
Tävling och hinder i all ära, men vad händer om hunden sniffar upp något intressant på marken och plötsligt tappar tävlingssuget?
– (Skratt) Det är upp till ägaren, jag vill egentligen att det ska vara en rolig grej. Sen kommer det bli en vinnare, och en tvåa och trea, men jag ser det mest som ett ”fun run” för att komma ut och känna att det finns möjlighet att köra hinderbana och tävling även om man är 65. Så lite mer folkfest!
För såväl två- som fyrbenta alltså?!
– Precis! Man kan hitta andra hundägare som också tycker om att vara i terräng. Det finns möjlighet att träffa nya vänner. Det ska vara roligt för både hundarna och ägarna.

Upplagt för mycket hopp i Pålsjö den 9 september nästa år.

Upplagt för mycket hopp i Pålsjö den 9 september nästa år.

Publicerad 03 January 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen