Palettskolans treor tröttnade på sin skolgård. Efter flera klassråd och ett brev till rektorn utan resultat har de nu vänt sig till stadens politiker.Foto: Hanna Rahlén

Palettskolans treor tröttnade på sin skolgård. Efter flera klassråd och ett brev till rektorn utan resultat har de nu vänt sig till stadens politiker.Foto: Hanna Rahlén

Tredjeklassare tröttnade på skolgård

Skrev brev till politikerna

Av
Hanna Rahlén

LUND. Sedan de började ettan har de velat ha tillbaka skolgårdens armgång. Nu har klass tre på Palettskolan skrivit brev till kommunen.
”Kära politiker”. Så börjar brevet som tredjeklassarna knåpat ihop med sina fritidspedagoger Robin Lundin och Oscar Jacobsson.
– På fritids vill vi gärna vara ute så mycket vi kan men vi märkte att barnen inte ville gå ut, de tycker att det är för tråkigt, berättar Oscar Jacobsson.
– Ja, vi hörde dem prata om att det finns för lite att göra och att de saknar gamla grejer de hade på skolgården förut, fyller Robin Lundin i.
Tillsammans skrev pedagogerna och eleverna det brev med önskemål som de nu skickat in till kommunen.

– Vi ville ändra vår skolgård och skrev brev till rektorn men när det inte hände något skrev vi till kommunen istället, säger Elena Lopez Skute.
Och förslagen från eleverna är många. Klätterställning, spiralrutschkana, fler gungor, linbana, armgång eller varför inte mer gräs och grönt.
Förr fanns det roligare redskap på skolgården, berättar eleverna. Men klätterställningen ansågs vara farlig och ersattes av en ny.
– Vi som är stora tycker inte att den nya är så rolig så något som är kul för både små och stora vore bra, säger Olivia Barthélemy.
Helst av allt önskar de sig en armgång.
– Sedan i början av ettan har vi önskat oss en armgång och vi har tagit upp det på varje klassråd, säger Truls Linke.
Pedagogerna Oscar och Robin har passat på att berätta lite hur det fungerar hos kommunen nu när elevernas brev hamnat där.
– Vi förklarade att det fungerar lite som på deras egna klassråd. genom det här lär de sig också att det vi gör på klassråden faktiskt spelar roll och är viktigt, säger Robin Lundin.
Nu när eleverna har skrivit brev till kommunens politiker hoppas de att något ska hända.
– Vi hoppas att det ska bli en förändring och att vi snart får nya träd. Vårt dunkgömmeträd togs bort för det var sjukt, säger Malik Rashid.

Publicerad 01 January 2017 05:00