Slutklippt för Kerstin – äldre blir utan frisör

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. ?I trettio år har de boende på Billingshäll kunnat gå och klippa sig hos Kerstin Andersson. Snart går hon i pension och fortfarande finns det ingen efterträdare.

På nyårsafton ?klipper hon sin sista kund. I trettio år har hon haft salongen på Billingshäll men nu är det dags att gå i pension.
– Det är klart att det känns väldigt tråkigt att sluta efter så många år. Men jag är 67 år och känner att jag vill gå i pension medan jag fortfarande är frisk, säger Kerstin Andersson.
Många boende ?på Billingshäll har uppskattat att ha en frisörsalong på boendet. En av dem är Kerstin Larsson. Hon har bott på Billingshäll i fyra år.
– Jag använder rollator och ibland rullstol och det är svårt för mig att ta mig ut. Salongerna ute på byn har trappor som man måste gå uppför, säger hon.
– Det som är bra här är att det är handikappsvänligt. Jag har haft kunder med permobil som har kunnat köra hela vägen in till salongen, fortsätter Kerstin Andersson.
När hon försvinner? från Billingshäll kommer de boende bli utan frisör eftersom det i dagsläget inte finns någon som ersätter henne.
Enligt Ann-Louise Christensen, hemvårdschef i Kävlinge kommun, förs diskussioner inom hemvårdens ledningsgrupp om hur situationen kan lösas.
– Vi diskuterar om servicen kan utvecklas för att det till exempel ska kunna erbjudas mer än bara en frisörsalong. Vi är inte riktigt färdigtänkta än men vi har inte lagt det åt sidan, något måste vi göra. Det finns en tradition med frisörsalong på Billingshäll och ett stort önskemål bland de boende om att det ska fortsätta, säger hon och berättar att det i dagsläget inte är möjligt att säga hur länge det dröjer tills en frisörsalong åter kan öppna.
Kunde ni har börjat diskutera det här tidigare för att undvika ett gap?
– Det kanske man skulle kunna ha gjort. Men vi har även diskuterat om lokalen skulle behöva användas till något annat. Vi är trångbodda inom hemvården och vårt huvuduppdrag är trots allt inte frisörsalonger och vi måste överväga vad lokalen bästa kan nyttjas till.
Kerstin Larsson ?tycker det är tråkigt att snart bli utan frisör.
– Jag får väl försöka klippa och tvätta håret själv, säger hon.

Publicerad 31 December 2016 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen