Caroline och Johanna prisas för sitt äventyr

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

NORMLÖSA. Caroline och Johanna Davidsson från Normlösa har utsetts till Årets äventyrare 2014.

I helgen fick Caroline och Johanna Davidsson och Pierre Olsson ta emot det ärofyllda priset som 2014 års kvinnliga respektive manliga äventyrare vid en prisceremoni på Vildmarksmässan i Stockholm.
Systrarna Davidsson från Normlösa utanför Mantorp fick priset för sin prestatation att som första svenskar korsat Grönland från syd (Narsaq) till norr (Qaanaaq) non-stop. Caroline och Johanna Davidsson genomförde förra året en 230 mil och 36 dagar lång expedition med skidor och kite över hela inlandsisen.
”De har visat att det går att genomföra en stor expedition bredvid heltidsjobb och att äventyr ska vara roligt.” säger prismotiveringen bland annat.
– Det känns så klart jätteroligt! Kul att även andra inom äventyrsbranschen tycker vår tur var något speciellt och värt att uppmärksammas, säger Caroline Davidsson.
Årets manlige äventyrare Pierre Olsson nådde efter tre dagars klättring längs Slovenian route toppen av den 6 286 meter höga granitpelaren Nameless Tower i Pakistan, något som placerar honom på listan över de största, svenska bedrifterna i Himalaya genom historien.
Syftet med Årets äventyrare är att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen samt lusten och drivkraften att satsa och genomföra. Utmärkelsen har tidigare delats ut till bland andra Ola Skinnarmo, Vera Simonsson, Renata Chlumska och Fredrik Sträng.

  • Läs mer om Caroline och Johanna Davidsson och deras äventyr i kommande nummer av Östgötatidningen.

Publicerad 08 March 2015 09:48

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen