Kronärtskocka med spenat.

Kronärtskocka med spenat.

Kronärtskocka med spenat

Av
Årstiderna.com

4 portioner

Ingredienser:
4 kronärtskockor
olivolja
500 g spenat
1 schalottenlök
1/2 knippe persilja
1/2 citron

Gör så här:
Ta bort stjälken från kronärtskockorna.
Det görs enklast genom att lägga kronärtskockan på bordskanten och bryta av stjälken med handen.
Lägg skockorna i en gryta med kokande lättsaltat vatten och koka dem tills du kan rycka av ett blad utan för mycket motstånd, då är de mjuka. Det kan ta mellan 30–45 minuter.
Ta skockorna upp ur vattnet, kyl av dem och dela dem i fyra delar med en skarp kniv och droppa över olivolja.
Skölj spenaten och ta eventuellt bort stjälkarna. Hacka schalottenlöken fint. Hacka persiljan. Stek den färska spenaten i lite olja i en varm stekpanna tills ”den faller ihop”. Tillsätt schalottenlök och hackad persilja.
Lägg spenaten i en skål med kronärtskockorna ovanpå och droppa eventuellt lite citronsaft över. Servera som en separat rätt eller som tillbehör till fisk.

Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 01 February 2015 12:00