Lammbog i koksmjölk.

Lammbog i koksmjölk.

Lammbog i kokosmjölk

Nordiskt lamm möter det asiatiska

Av
Årstiderna

Fyra portioner
Ingredienser:
1–2 urbenade lammbogar
4–8 färsk lök
2–4 vitlöksklyftor
1–2 stänglar citrongräs
1 limeblad (kan uteslutas)
citronskal
1 chili
1/2 l vatten
1 burk kokosmjölk
500 g färsk spenat

Gör så här:
Krydda lammbogen och bryn den i en gryta.
Dela löken i fyra delar och tillsätt löken i grytan, den hackade vitlöken, citrongräs, limeblad, citronskal och chili.
Tillsätt vatten och koka under lock i 60 minuter.
När bogen nästan är mör tillsätts kokosmjölk.
Koka det hela tills bogen är mör.
Ta bogen av värmen och låt den dra övertäckt i 15–20 minuter innan du skär skivor av dem.
Koka under tiden såsen till en passande konsistens, smaka av med salt och peppar och tillsätt färsk hackad spenat.
Häll såsen över köttet och servera kokt jasminris till.

Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 27 January 2015 12:00