Radislav Kondic och Jimmy Ottosson vill se mer stand up i Halmstad. Foto: Nicole Blomstrand

Radislav Kondic och Jimmy Ottosson vill se mer stand up i Halmstad. Foto: Nicole Blomstrand

Startar stand up-klubb i Halmstad

Av
Moa Lundgren

HALMSTAD. Halmstad får en ny humorscen nästa år. Jimmy Ottosson och Radislav Kondic startar en stand up-klubb på Tre hjärtan. På premiärkvällen står Kristoffer Appelquist, Fredrik Andersson och Petrina Karlsson på scen.
 
– Vi ville göra något nytt i Halmstad och vi gillar stand up. Många komiker kommer till Halmstads teater men vi tycker att det behövs ett komplement. Här blir det en annan miljö, mer intimt och nära, som det ska vara på en riktig stand up-klubb, säger Jimmy Ottosson.
Jimmy och Radislav började planera evenemanget för några månader sedan och den 10 januari blir det premiär. Tanken är sedan att det ska arrangeras stand up i lokalerna en gång i månaden, med uppehåll under sommaren.
– Det finns väldigt många bra komiker att välja mellan. Vi vill självklart presentera kända namn med jämna mellanrum, men inte varje gång. Det viktiga är att stand up som underhållningsform får en scen i stan, säger Jimmy.
– Vi vill också ha med lokala förmågor på scen under dessa kvällar så sitter man hemma och känner sig gjord för stand up får man gärna kontakta oss, inflikar Radislav.
Jimmy och Radislav är övertygade om att det finns en marknad för mer stand up i Halmstad.
– I dag är teatern egentligen den enda humorscenen som finns i stan, de gör det bra men vi tror absolut att det finns utrymme för något mer, säger Jimmy.
Vid varje stand up-tillfälle ska arrangörerna samarbeta med en välgörenhetsorganisation. I januari är det Albins minnesfond som uppmärksammas. För varje såld matbiljett går en summa till fonden, besökare har även möjlighet att skänka pengar direkt till insamlingen under kvällen.
– Det är viktigt att försöka ge något tillbaka, att hjälpa andra när man kan, säger Radislav.
Duon är förhoppningsfulla och hoppas att satsningen ska slå väl ut.
– Vi vill att klubben ska bli en självklar del i Halmstads nöjesutbud, att när folk tänker humor och stand up ska man tänka på Tre hjärtan, säger Jimmy.
 
MISSA INTE!
Stand up med Kristoffer Appelquist, Fredrik Andersson och Petrina Karlsson på Värdhuset Tre hjärtan lördagen den 10 januari.

Publicerad 17 December 2014 12:00