Pocherad skrubba med isbergssallad och tomatsmör.

Pocherad skrubba med isbergssallad och tomatsmör.

Pocherad skrubba med isbergssallad och tomatsmör

Av
Årstiderna

 
Ingredienser:
600 g skrubbafiléer
1 l mjölk
10 pepparkorn
1 lagerblad
1 isbergs- eller 2 hjärtsallads-huvuden

Gör så här:
Ta bort eventuella ben i fisken och skär fisken i breda strimlor. Koka upp mjölken med pepparkorn, lagerblad och 1 tsk salt. Lägg fisken i mjölken och låt den dra i 10–15 minuter. Ta försiktigt upp fisken och torka av den med lite hushållspapper. Skölj salladen noggrant i vatten och låt rinna av. Lägg upp salladen i djupa tallrikar, lägg fisken ovanpå och toppa med varmt tomatsmör.

Tomatsmör
60 g smör
2 tomater
1 lök
1 knippe kryddor

Gör så här:

Smält smöret i en gryta och värm det väl tills det fräser och doftar av nötter. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen. Skär lök och tomater i fina tärningar och lägg löken i grytan ihop med det varma smöret 1–2 minuter.
Tillsätt tomaterna, värm allt och tillsätt kryddorna. Gott tillbehör till pocherad fisk.

Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 17 December 2014 12:00