Kaféet i Ransvik har legat ute på försäljning i över en månads tid. De förvärvade fastigheten 2004. Foto: Joel Winqvist

Kaféet i Ransvik har legat ute på försäljning i över en månads tid. De förvärvade fastigheten 2004. Foto: Joel Winqvist

Klassiskt kafé ska säljas

Ägarna begär åtta miljoner i utgångspris för landmärket i Ransvik

RANSVIK. Är du sugen på att driva ett kafé och är beredd att hosta upp åtta miljoner för att köpa det? Nu har du din chans. Ägarna till kaféet i Ransvik har nämligen bestämt sig för att sälja verksamheten efter att ha drivit det i över tio år.

Annonseringen har redan legat ute i över en månads tid. Platsen och kaféet i Ransvik, eller Ellens café som det har kallats under den tid som de nuvarande ägarna Ellen och Anders Kjellner har haft hand om det, beskrivs av många som lite av ett landmärke och är vida känt även utanför nordvästra Skånes gränser.
Ett unikt läge, helt enkelt.
När den nu 140 kvadratmeter stora fastigheten, och en tomtyta på 925 kvm, ligger ute till försäljning är utgångspriset satt till åtta miljoner kronor.

”Följer priskurvan”

En försvarbar summa, menar den registrerade fastighetsmäklaren Elin Carlson på Mohv Fastighetsförmedling i Helsingborg, som har hand om försäljningen.
– Generellt sett så är priserna höga i Mölle. Det är inte konstigt att en villa går för sju miljoner kronor här. Och Ransvik är ett helt unikt läge, inget kan mäta sig med det. Men som sagt, Mölle är högt prissatt och vi följer bara priskurvan, säger Elin Carlson.
Det var 2004 som Ellen, då under efternamnet Nehag, och Anders Kjellner köpte kaféet av Naturvårdsverket. Innan dess hade kaféet och fastigheten arrenderats ut till de som drev verksamheten tidigare.
Priset paret betalade för kaféet för tio år sedan var en miljon kronor, lite skillnad mot de åtta miljoner som de nu satt som utgångspris.

”Inga kommentarer”

Lokaltidningen ringer upp Anders Kjellner som meddelar att varken han eller Ellen vill dela med sig av sina tankar kring försäljningen.
– Vi säger att vi inte har några kommentarer, säger Anders Kjellner.
I januari 2014 lämnade paret in en ansökan om att få ändra bygglovet från kaféverksamhet till bostad. Kommunen uttryckte att det skulle bli ytterst svårt att få till en sådan ändring, och några veckor senare drog paret tillbaka sin ansökan.

Smal målgrupp

Och det är som kaféverksamhet som objektet är till salu, menar fastighetsmäklaren Elin Carlson.
– Det är ingen bostadsfastighet utan den säljs som en restaurangbyggnad. Det är så den är klassad, säger hon.
Hur påverkar det möjligheterna att kunna sälja?
– Självklart blir det en smalare målgrupp man vänder sig till då. Det kan ju göra att det tar längre tid att hitta en köpare.
Åtta miljoner kronor för en fastighet på 140 kvm, med en tomt på dryga 900 kvm skulle nog många anse vara en ganska så väl tilltagen summa, trots läget. Är det realistiskt att kunna sälja det för den summan?
– Ja, det tycker jag absolut men målgruppen är ganska så smal så det lär ta lite längre tid. Det är ju viktigt att hitta rätt. Men har man varit i Ransvik så vet man hur fint det är, säger hon.
Har du några intressenter?
– Det är ett unikt objekt och många skulle nog vilja komma dit bara för att titta, men vi har ett par stycken som har visat ett konkret intresse, menar hon.

Landmärke

Var: Ransvik, norr om Mölle

Byggnadsår: 1921

Pris: Utgångspris på 8 miljoner kronor

Antal rum: 3 rum varav ett sovrum

Boarea: 140 kvm med en tomtareal på 925 kvm

Fastighetsbeteckning: Kullagården 1:11

Publicerad 17 December 2014 08:00