En liten majskylling med stjärnanis och nudlar.

En liten majskylling med stjärnanis och nudlar.

Kyckling med stjärnanis och nudlar

Av
Årstiderna

Ingredienser:
1–2 kycklingar (cirka 1500 g)
raps- eller jordnötsolja
2 schalottenlökar
1 purjolök
1 morot
1 röd och 1 grön chili
2 vitlökar
saft och skal av 2 citroner
2 stjärnanis
300 g nudlar

Gör så här:
Stycka kycklingen i 6–8 bitar och bryn dem i olja i en tjockbottnad gryta.
Ta upp kycklingbitarna. Skär lök, purjolök, morot och chili i skivor och skala vitlöken.
Lägg purjolöken åt sidan och bryn resten i grytan, lägg sedan tillbaka kycklingbitarna i grytan ihop med purjolöken, stora skalbitar av tunt skivade citronskal och stjärnanis.
Tillsätt 2 dl vatten, lägg locket på och låt det sjuda 15–20 minuter.
Ta eventuellt bort citron och stjärn-anis under tiden om du tycker att smaken blir för kraftig. Smaka av med citronsaft.
Koka nudlarna i vatten med salt och låt rinna av.
Vänd ned dem i kycklinggrytan så att de suger upp lite av vätskan.

Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 14 December 2014 12:00