Thomas Teller ?porträtterad framför en åker i Klågerup.

Thomas Teller ?porträtterad framför en åker i Klågerup.

Tellers texter tänds vid de böljande åkrarna

Av
John Nordh

John Nordh

KLÅGERUP. Förra året vann musikern Thomas Teller från Klågerup Svedala kommuns kulturpris. Det blev en stor hjälp på vägen i arbetet med hans debutalbum som släpptes nyligen.
"Du såg Skånes böljande linjer på min hud, ensamma landsvägar på min underarm. Du såg Klågerup, Skabersjö, Arrie, Åkarp och Anderslöv". Så sjunger Thomas Teller i en av låtarna på debutalbumet "Tillbaka igen; härifrån och nu".
– Jag hämtar mycket inspiration från naturen. Utan att det blir sliskig naturromantik så försöker jag få in det i låtarna. Jag gillar naturen i Svedala kommun med de böljande backarna. Det är ett av de vackraste landskapen, säger Thomas Teller.
Genom debutalbumet har han "knutit ihop säcken", som han uttrycker det. Texterna handlar bland annat om sin dåliga självkänsla gentemot sitt musikskapande då han skrev på engelska.
– Albumet ser jag som en nystart. Jag har hittat ett sätt att skriva på som känns helt perfekt. Albumets titel handlar om att komma tillbaka från något svårt i livet, till exempel en kris och kämpa sig tillbaka upp till ytan, säger Thomas Teller
Han ser det som en stor ära att ha vunnit Svedala kommuns kulturpris. Utan priset hade hans debutalbum inte heller blivit vad det är i dag.
– Det finns alltid ett sätt att lösa det på, det handlar om att prioritera bort vissa grejer, men det hade inte blivit en lika lyxig skiva utan priset.

Publicerad 09 December 2014 08:00