Risotto med svamp och chorizo.

Risotto med svamp och chorizo.

Risotto med svamp och chorizo

Av
Årstiderna

Det här behöver du:
2–3 schalottenlökar
350 g italienskt risottoris
3 msk olja
1 kvist timjan
1/2 l kycklingbuljong eller
1/2 l vatten
300–400 g blandad svamp
100 g chorizokorv
vitt vin
parmesan eller pecorino

Gör så här:
Sautera finhackad schalottenlök och ris i en gryta med lite olja i 2–3 minuter. Tillsätt timjankvisten och hälften av soppan/vattnet. Lägg på locket och låt det koka 25–30 minuter på svag värme. Tillsätt mer soppa/vatten efterhand så att inte riset kokar torrt. Stek svampen i stekpanna med lite olja. Tillsätt skivor av chorizon. Ta upp svamp och chorizo och koka av pannan med lite vitt in. Tillsätt riset och vänd ned svamp och korv. Servera omedelbart med riven parmesan eller pecorino och en skiva bröd.

Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 29 November 2014 12:00