Blivande föräldrar ska även i fortsättningen få möjlighet att besöka BB innan förlossningen. Foto: Mostphotos

Blivande föräldrar ska även i fortsättningen få möjlighet att besöka BB innan förlossningen. Foto: Mostphotos

Visningar av BB ska fortsätta

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. I somras anordnades inga visningar av förlossningsavdelningen i Halmstad men nu finns det möjlighet igen för blivande föräldrar att boka in ett besök.
– Under sommaren har vi inte möjlighet att ha visningar eftersom vi inte har tillräckligt mycket personal på enheten men övriga tider på året anordnar vi visningar, berättar Elisabeth Johansson, avdelningschef på förlossningsavdelningen i Halmstad.
Lokaltidningen blev kontaktad av en orolig läsare som hade hört att visningarna av BB skulle upphöra. Men det stämmer inte menar Elisabeth Johansson.
– Det händer att vi får stänga för visningar under kortare perioder, till exempel i influensatider eller om det går kräksjuka. Då vill vi ha så lite folk som möjligt på avdelningen. Men i övrigt erbjuder vi visning fem gånger i veckan.
Inte alla blivande föräldrar har möjlighet att besöka BB innan förlossningen. På Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm anordnas det endast informationsträffar, där besökarna får se bilder och ställa frågor om lokalerna. I Halmstad finns det i dagsläget inga planer på att dra in visningarna.
– Hittills har vi bedömt att det här sättet fungerar för oss. Det känns tryggt och bra att erbjuda blivande föräldrar en möjlighet att få komma hit och se hur det ser ut på avdelningen. Det vill vi behålla, säger Elisabeth Johansson, avdelningschef på förlossningsavdelningen i Halmstad.
 

Publicerad 27 November 2014 11:00