Rickard Söderberg sjunger i Malmö på Världsaidsdagen

Av
lokaltidningen.se/malmo

MALMÖ. Den 1 december är det Världsaidsdagen. I Malmö uppmärksammas dagen med bland annat ett gratisevenemang med opera- och musikalartisten Rickard Söderberg.

På Världsaidsdagen samlas människor för att minnas alla som dött i aids och stödja de miljontals människor runtom i världen som lever med hiv. I Sverige lever cirka 7 000 personer med hiv.
I Malmö kommer, Rickard Söderberg, att uppträda i S:t Petri kyrka. Förutom utbildad operasångare är Rickard Söderberg också känd debattör och hbtq-aktivist. Att uppträda till förmån för dem som lever med hiv och aids ser han som en självklarhet.
– Aids är något som angår väldigt många. Den situation med ebola som vi är rädda för här finns redan i andra delar av världen när det gäller aids. Jag måste göra vad jag kan för att öka kunskapen. Jag ser det som att det ingår i mitt uppdrag som offentlig person att försöka göra världen till en lite bättre plats för alla, säger Rickard Söderberg, i ett pressmeddelande
Musiken på måndagskvällen kommer enligt honom att handla om kärlek och samförstånd.
– Det är det som behövs för att råda bot på situationen. Publiken kommer få både musik och information, och sedan är det deras möjlighet att bidra, både genom att skänka pengar, men framförallt genom att öka medvetenheten kring denna farsot. Vi gör det tillsammans helt enkelt, säger han.

Publicerad 27 November 2014 07:23