Kristianstad blev Årets kommun i Sverige

Av
Åsa Borglin

KRISTIANSTAD. Kristianstad har blivit utsedd till Årets kommun 2014 av Riksorganisationen Hela Sverige ska leva.
Utmärkelsen delas ut till den kommun som bäst uppfyller kriterierna att ha fört en bra politik för landsbygden, glesbygden eller skärgården, och som har genomfört intressanta och spännande projekt för att utveckla områdena utanför kommuncentret.
I motiveringen heter det bland annat; ”Kristianstads kommun arbetar målinriktat och strategiskt för landsbygden, med en särskild landsbygdssamordnare och ansvariga tjänstemän i alla förvaltningar. Kommunen samarbetar på ett föredömligt sätt med sina många lokala utvecklingsgrupper och bidrar därmed till att stärka den lokala demokratin och utveckla hela kommunen”.
I ett pressmeddelande ger Sven Nilsson (C), vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott exempel på kommunens satsningar framöver.
– Vi arbetar aktivt för att upprätthålla kommunal service i alla våra basorter och håller på att bygga ut bredband utifrån tanken om bredband till alla.
Utmärkelsen samt 10 000 kronor delas ut vid Hela Sverige ska levas föreningsmöte av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht den 4 december i Stockholm.

Publicerad 27 November 2014 10:00